انواع مدیتیشن
چندین روش را انتخاب کند:
روش ذهن آگاهی
این روش به آمادگی خاص یا وسیله خاصی نیاز ندارد و تکنیک خاصی برای انجام آن احتیاج نیست. روش ذهن آگاهی میتواند برای اشخاص تازه کار، فواید بسیاری داشته باشد. زیرا خود این روش توضیحی برای این سوال است که چگونه مراقبه انجام دهیم. در این روش فقط باید بر لحظه حال تمرکز نمود. باید در لحظه حضور داشته باشید و به محیط اطراف و آن چه در آن میگذرد، توجه نکنید.
روش هدایت شده
یک تکنیک است که در آن تصاویر ذهنی خوشایند و آرامش بخش را در ذهن تداعی میکنید، یا از کمک مربی و استاد استفاده میکنید و یا به پادکست و فایل صوتی گوش میدهید. مثلا با دانلود مدیتیشن جذب ثروت و گوش دادن به آن روی مسئله ثروت تمرکز میکنید.
روش مانترا (ذکر گفتن)
این روش ساده تر از بقیه روشها میباشد و برای افراد مبتدی گزینه مناسبی به نظر میرسد. در این روش یک عبارت را به صورت ذکر بارها تکرار میکنیم که به این عبارت مانترا گفته میشود. یکی از واژههای مرسومی که به عنوان مانترا استفاده میشود کلمه “اُم” میباشد که معنی خاصی ندارد. اگر از این کلمه خوشتان نیامد میتوانید هر کلمه ای که دوست دارید جایگزین آن نموده و تکرار کنید.
روش پیاده روی
این روش نیز روشی ساده میباشد. نکته اصلی این روش فقط پیاده روی نیست بلکه چهارچوب ذهنی است که در هنگام راه رفتن دارید. میتوانید سرعت قدم زدن را تند یا کند کنید و همزمان با پیاده روی موسیقی گوش دهید یا همراه آن مانترا تکرار کنید. اگر از ساکن بودن روش خودآگاهی لذت نمیبرید، میتوانید این روش را انجام دهید.
فواید مدیتیشن
روش شمارش نفسها
در این روش باید روی نفس کشیدنتان تمرکز کنید و به دم و بازدم خود دقت کنید و تعداد بازدمهایتان را شمارش کنید. انجام کاری در زمان معین باعث افزایش تمرکز میشود که این هدف اصلی مراقبه میباشد. آنقدر این کار را تمرین کنید تا به آرامش برسید.
روش متا یا مهربانی
در این روش برای دیگران آرزوهای خوب میکنید و احساس خوب روانه آنها میکنید. مطالعات انجام شده حاکی از آن است که احساسات خوبی که از این روش ایجاد میشود اضطراب اجتماعی را کاهش میدهد و سبب میشود افراد خشم خود را مدیریت کنند.
تکنیک یوگا
یوگا تمرینی است که از ترکیب یک سری حرکات با تنفس عمیق و مانترا حاصل میشود که به آرامش ذهن و انعطاف پذیری بدن کمک میکند. این روش یک تمرین باستانی از هند میباشد.
روش چاکرا
چاکراها منابع هفتگانه انرژی در بدن هستند که هر کدام ارگانهایی را کنترل میکنند و مسئول شکل گرفتن رفتارهای انسان و مقاومت یا ضعف او در برابر بیماریها هستند. در این روش از تکنیکهای ایجاد تعادل در چاکراها استفاده میشود.
منبع : https://mahdavinasab.com/
برچسب: ،